Светосавски програм
Светосавски програм

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У МИСИСАГИ ОНТАРИО

Ове 2024. године Храм Сабора Срба Светитеља у Мисисаги прославио је дечију славу Св. Саву. На сам дан Светога Саве у суботу 27. јануара 2024. године Сету Литургију служио је протојереј-ставрофор Милојко Димитрић парох у Мисисаги који је том прилико дивно проповедао о Светоме Сави. Славски колач, је пререзан у Храму са овогодишњим кумовима Оливером и њеном децом Христином и Константином Аврамовић. За следећу 2025. годину кумства се прихватила Александра Јовичић.

У недељу, 28. јануара 2024. године, Свету Литургију служио је отац Златибор Ђурашевић украшен предивним појањем нашега Хора Св. Саве предвођен диригентском палицом Јована Лукића. Током Свете литургије мноштво деце и народа је пришло Св. Чаши.  После Св. Литургије прешло се у Српски Центар где је наша ЦШО приредила славски банкет у част Светога Саве, где је отпевана молитва Господња као и Химна Св. Сави, у којој су сви присутни узели учешћа својим гласом. У наставку изведен је предивни програм који су торжествено извела деца српске школе, предвођена учитељицом Татјаном Мандић, и Фолклорне Групе Свети Сава са председником Игорем Папаз.

На крају програма Старешина Храма отац Дејан Обрадовић,  срдачно се захвалио свештенству, кумовима овогодишње славе Оливери Аврамовић, ЦШО, КСС које су спремиле ручак, Хору, председнику Фолклора, учитељици Татјани Мандић,  као и куми за следећу годину Александри Јовичић али и родитељима и свима присутнима што су својим доласком узели учешћа у прослави  славе Светог Саве!

Share This:


image

Сабор Срба Светитеља
2520 Dixie Road
Mississauga, Ontario L4Y 2A5
905-272-5944


 • Sun
  14Jul

  10:00 Divine Liturgy
 • Sun
  21Jul

  10:00 Divine Liturgy
 • Sun
  28Jul

  St. Vladimir
  10:00 Divine Liturgy

All Serbian Saints Serbian Orthodox Church
2520 Dixie Rd; Mississauga, Ontario L4Y 2A5
905-272-5944

Contact